Isolation is so good for me

SONY DSC

Het is nooit onze bedoeling geweest om zo vergaand gemeenschappelijk te leven als we nu doen. Uit ervaringen van andere woongroepen hadden we opgemaakt dat zoiets weliswaar erg idealistisch, maar niet bijzonder realistisch is. Dat houd je gewoon niet vol, als (westers) mens ben je teveel gewend aan rust en privacy. We dachten – o heerlijke naiviteit – dat we een jaar stevig zouden klussen en dat we dan allemaal konden verhuizen naar ons eigen stukje Samenhuis.

We hebben inderdaad in 2012 fanatiek geklust en in december konden we met z’n allen verhuizen… naar de bovenste twee verdiepingen. Daar wonen we nu alweer negen maanden en we kijken erg uit naar de bevalling van de onderste twee verdiepingen, zodat ook Dennis, Adeleida en Amber hun eigen territorium kunnen afbakenen. Eén van hen zei pas: “Als ik straks in mijn eigen kamer kan, plak ik een briefje op de deur dat ik niet gestoord wil worden en kom ik er een week niet meer uit!” We snakken allemaal naar een beetje eenzaamheid. Met een variant op het liedje ‘Lemon Tree’ van ‘Fools Garden’ zingen we: Isolation is so good for me! 

Stiekem zijn we er wel een beetje trots op dat het ons toch lukt om er iets goeds van te maken. Er zijn irritaties: en grappen om daar een vrolijke kleur aan te geven. Er zijn frustraties: en altijd wel iemand in huis om ze bij te uiten. Er is gebrek aan rust en ruimte: en altijd zes lotgenoten…

Om in een optimale toestand van isolation te raken, zijn we begonnen met isoleren op de begane grond en eerste verdieping. Maar vandaag even niet, want op een tropische dag is isoleren niet te doen. Je moet je van top tot teen inpakken, want de ogenschijnlijk zachtaardige glaswolkussens laten allemaal jeukende vezels achter op de huid.  Hoorbaar kenmerk van isoleren is de typische hoest waarmee we de prikkende glasvezels weer uit onze keel proberen te verdrijven. Officieel moet je een mondkapje op, maar ‘t is niet zo’n moeilijke keuze tussen hoesten of half stikken. Toch doen we het met plezier, want het is lekker ‘zichtwerk’: snel en duidelijk zichtbaar resultaat, weer een stukje Samenhuis af. Isolation is so good for us!

Deel deze Post

Gerelateerde Blogs