Beitsen, badderen en barbecuen

SONY DSC
Amber en Yasemin

Mocht u denken dat ons leven in deze buurt een nobele opoffering in kogelvrij vest is en u geen illusie armer wilt worden, dan kunt u beter niet verder lezen en kijken. Wij bevinden ons hier momenteel in de zwoele sfeer van de Cariben, met een vleugje Marrakech en Istanbul. 

Spetteren in de speeltuin
Spetteren in de speeltuin

En als dat echt niet langer uit te houden is, dat is er altijd nog water. Een badje voor de kleintjes en een badje voor de grotere kinderen in de Millinxspeeltuin. De moeders in de schaduw zitten er nog even ontspannen bij, voordat thuis het spitsuur weer begint.

Dennis en Dennis
Dennis en Dennis

Om te vieren dat er weer een stapel planken lekker dik in de beits zit, hielden we een barbecue op het dak van het Samenhuis. Met familie, vrienden, buren plus een gitaar, viool en ukelele!

Isoleren in de kruipruimte
Isoleren in de kruipruimte

We zouden bijna vergeten dat er ook nog geklust moet worden. Het dieptepunt hierbij was het isoleren onder de vloer, in de kruipruimte. Unaniem verkozen tot grootste rotklus, die we toch moedig geklaard hebben, onder het zingen van purdampgeinspireerde variaties op allerlei liedjes.

Beitsen van hout voor het dakterras
Beitsen van hout voor het dakterras

Het hoogtepunt van het klussen bevindt zich op het dak: lekker in het zonnetje planken beitsen voor vlonderhout of plantenbakken. Verder wordt er in de tuin gewerkt: bestraten, muur verven en een fietsenschuur bouwen. Op de twee onderste verdiepingen (we wonen nu met z’n tienen op de twee bovenste) is het metalstud nu bijna overal gezet. De volgende stap is isoleren en vervolgens gipsplaten zetten. Wij klussen vrolijk voort!

P.S.: We hebben met elkaar weer grondig nagedacht over onze visie, nu we hier wonen. Het resultaat vindt u terug in Visie 2013-2017, bovenaan deze pagina.

Deel deze Post

Gerelateerde Blogs