Een BRANDschoon fornuis

Door onze verslaggever
Door heldhaftig en koelbloedig optreden van mevrouw Van de Werken en mevrouw Walhout is deze middag aan de Moerkerkestraat een grote keukenbrand voorkomen. Mevrouw Van de Werken was nalatig geweest het gas uit te draaien nadat ze een pannetje soep opgewarmd had. Vervolgens was ze ook nog zo onnozel er een plastic afdruiprek op te zetten. Uiteraard vatte dit vlam.

Beide dames hielden echter het hoofd koel en deponeerden een blusdeken over het brandje. Nadat dit gedoofd was, hebben zij het vernielde afdruiprek door het open raam naar buiten gekieperd, waar voorbijgangers er verbaasde blikken op wierpen.

De aanwezige kinderen klaagden over de stank en begonnen demonstratief te hoesten.Verder waren ze niet onder de indruk, al vroeg een van hen zich wel af waarom we dit eigenlijk deden.

Op de gaspit bleef een smeulende laag gesmolten plastic achter.  Eenmaal afgekoeld liet dit zich echter goed verwijderen. Het fornuis is in geen tijden zo brandschoon geweest.

Het commentaar van de heer Van de Werken, die zich ten tijde van het incident niet thuis bevond, was kort. ‘Laat het een les zijn. Geen gas meer aan laten staan. En een nieuw afdruiprek moet je van je eigen zakgeld betalen.’

Het fornuis is inmiddels weer brandschoon, de blusdeken (slechts vier dagen oud) is prima uit de test gekomen en alle trauma’s zijn weer verwerkt.

Deel deze Post

Gerelateerde Blogs