Geef elkaar de rechtervoet…

voeten wassen
De voeten van Monica, Han en Sophie worden gewassen

‘Geef elkaar de rechtervoet en geef antwoord op de volgende vraag: Timo, verklaar jij Han, Tomas, Sophie, Monica, Leonie, Adeleida en Dennis aan te nemen tot uw wettige huisgenoten en belooft u getrouw alle plichten te zullen vervullen, die door de belofte van toewijding aan onze huiselijke staat zullen worden verboden? Wat is daarop uw antwoord?’

Dennis en Monica
Dennis en Monica

Afgelopen vrijdagavond hebben we met elkaar een feestje gevierd waarbij we op plechtige en komische wijze onze toewijding aan elkaar als Samenhuis hebben bekrachtigd.

Dennis en Sophie hadden een verrassend programma in elkaar gezet. Eerst zijn we de strijd om de punten met elkaar aangegaan op de bowlingbaan. Hongerig vertrokken we daarna naar een gezellig restaurant. Daar hebben we lekker gegeten en wees het lot ons een partner aan.

Met z’n allen aangekomen in huize Van de Werken, werd al snel duidelijk wat we met die

romantische ringetjes
romantische ringetjes

partner moesten uitvoeren, toen er een Bijbel en drie teiltjes water tevoorschijn kwamen. Uit de Bijbel werden instructies voorgelezen over het wassen van voeten en aldus geschiedde. Echt heerlijk. Goed idee van Jezus.

Met gewassen voeten legde iedereen de belofte van toewijding af, waarna er een plastic bling-bling ringetje om een teen geschoven werd. Het resultaat was natuurlijk prachtig…

We hebben allemaal onze handtekening onder het visiedocument gezet en een mooi aandenken

handafdruk
handafdruk

gemaakt om ingelijst te worden: al onze handafdrukken op papier.

Het is inmiddels 2 uur ‘s nachts: tijd voor taart en champagne! Speciaal voor ons was er een prachtige Samenhuistaart gemaakt, die ook nog eens verrukkelijk smaakte.

Sommigen doken daarna hun eigen bed in, anderen spreidden hun luchtbed of matje uit in de woonkamer. De volgende morgen was het zwaar ontwaken, maar een lekker ontbijt maakte veel goed.

Na het ontbijt vertrokken we naar de nieuwe huurwoning van Tomas en Sophie, om zo al het ceremonieel in stijl af te sluiten: samen klussen!

vele handen
vele handen
tong Tomas
“Tomas, wat is daarop uw antwoord?”
vogeltjestaart
Samenhuistaart met 11 vogeltjes
Deel deze Post

Gerelateerde Blogs