van vuilcontainer- tot fietspompbediening

Toen we ruim drie jaar geleden in de Millinxbuurt kwamen wonen, hebben we uit het beschikbare aanbod van drie huizen-met-tuintje de beste optie gekozen. Pas later kwamen we er achter dat pal voor onze deur, recht onder ons keukenraam, de ondergrondse vuilcontainer staat, waarin de halve straat zijn vuilnis komt dumpen. Hoewel, er in… dat schijnt soms een beetje moeilijk te zijn.

Het is af en toe net een kringloopwinkel; een tv, tafel, stoelen, koelkast met inhoud en een vlekkerige matras. En al is de container leeg, dan heeft iemand er wel een zak ingestopt die net niet door de opening past. De overige vuilniszakken uit de straat worden er vervolgens netjes naast gezet. De meeuwen pikken de zakken open en decoreren de stoep met afgekloven kippenbotjes en gebruikt maandverband.

Ziedaar onze vuilcontainerbediening.We hebben een steeksleutel opgevraagd die op de achterkant van de container past. Zo lossen we verstoppingen op en gooien de zakken die ernaast staan alsnog weg. Ook de botjes en maandverbandjes worden bij elkaar geveegd en weggegooid. Alsjeblieft.

Inmiddels wordt de container in plaats van twee, drie keer per week geleegd. Onze vuilcontainerbediening staat hierdoor nog maar op een laag pitje. We hoeven echter niet op zoek naar een andere dienende taak. We worden gevraagd.

Minimaal een keer per week gaat de deurbel en staat Ahmed op de stoep. ‘Mag ik de fietspomp lenen?’ Of: ‘Hebben jullie ook een pomp om een bal mee op te pompen?’ Een fietspomp hebben we wel, een balpomp helaas niet. Als Ahmed zo’n beetje om de dag voor de deur staat, biedt Han aan dat weekend zijn band te plakken. Prima, afgesproken. Pas een week later zien we Ahmed weer. ‘Ahmed, hoe zit dat? Heb je niet gefietst deze week?’ ‘Jawel, maar mijn vader heeft mijn band geplakt.’ Mooi zo! Prompt vervolgt hij: “Mag ik de fietspomp lenen? …om de bal op te pompen.”

Inmiddels heeft onze tienjarige buurjongen een verloopstukje aangeschaft waardoor hij met onze fietspomp zijn bal kan oppompen. Want waarom zou je een pomp kopen als de buurman er al een heeft?

Deel deze Post

Gerelateerde Blogs