De drempel over

Wat zou Jezus hebben gedaan als Hij op mij zou lijken? Ik denk dat Hij dan lekker in de hemel was gebleven, daar word je tenminste niet moe van. Om over hard werken en lijden nog maar te zwijgen. Want lijden kan je natuurlijk overkomen, maar je hoeft het ook weer niet op te zoeken. Als ik Hem was, zou ik trouw de Engelen Sing In bezoeken en natuurlijk hard meezingen. Iedere dag zou ik een uur stille tijd houden met mijn blote voeten in de rivier van levend water. Af en toe zou ik natuurlijk wel een bezoekje aan de aarde brengen om een goede actie te doen of een sociaal project op te zetten.

Gelukkig lijkt Jezus helemaal niet op mij. Dat heeft Hij inmiddels overduidelijk bewezen. Zijn Geest helpt mij om wel steeds meer op Hem te gaan lijken, maar dat karwei is nog niet helemaal af.

Ons huis staat niet in een idyllische omgeving, maar in een multiculturele achterstandswijk. Grauw en statusloos. Alsof je van de hemel op aarde komt. Ons huis is echter gezellig, warm en liefdevol. En iedere keer moet ik toch weer die drempel over, om naar buiten te stappen, middenin het plezier en de problemen van de buurt.

Deel deze Post

Gerelateerde Blogs