Muziek op het Dak, Hemelvaart feestje

Muziek is mooi. Genieten van muziek is nog mooier. Op Zuid is muziek overal. Je hoort het in het ruisen van de bladeren in de bomen, het gekwetter van de halsbandparkieten en het slaan van de vele trommel-concerten. 

Muziek is ook een vorm van spiritualiteit. Het kan je in vervoering brengen, in je diepste ziel raken en je blij maken óf juist verdrietig. Je kan je boosheid in muziek stoppen en het omzetten in daadkracht. Het kan je helpen je verdriet te verwerken en het kan jouw blijdschap versterken. 

Wat fijn dat muziek er is! En wat fijn dat we Hemelvaart met muziek konden vieren. Muziek, gezongen door stemmen die weer mochten zingen én een gitaar. En wat hebben we genoten. Van de zon, het water, de wind, het eten, elkaar en de zang. 

Zo kwamen we samen op het dak, een mengelmoes van vreedzame noten vol interesse en blijdschap. Wat samen zijn, met elkaar kletsen en met z’n allen eten al niet met een mens doet. Genieten, zo simpel kan het leven zijn. De muziek bracht ons dichter bij elkaar. Het mengde zich met wat we met woorden en gebaren aan elkaar wilden delen en liet ons uitspreken wat onze wensen waren, waar we dankbaar voor waren en wellicht ook onze zorgen.

Onze gebeden stegen op en werden naar boven toe meegedragen door de wind…

Geschreven door: Rachel Daniels redwriter.nl

Deel deze Post

Gerelateerde Blogs