Kookpunt bijna bereikt

Het valt niet te ontkennen: we zitten er allemaal een beetje doorheen. Maar dan vinden we een brief op de mat. Een brief van Skanfonds. Onze aanvraag voor de financiering van een gemeenschappelijke keuken is… toegekend!!! We hebben het gevierd met taart, champagne en koffie! Niet alleen kunnen we nu het ‘last but not least’ onderdeel van het Samenhuis afmaken, dit geeft ons nieuwe moed en energie voor de laatste loodjes.

003Skanfonds is een landelijk fonds dat zich sterk maakt voor mensen in kwetsbare situaties. Vanuit de visie dat ieder mens telt wil Skanfonds mensen bewegen naar elkaar om te zien. Er zijn gelukkig veel initiatieven die zich inzetten voor de kwetsbaren in hun omgeving. Mensen die al omkijken naar de ander. Die initiatieven steunt Skanfonds al 57 jaar met geld, kennis en energie. Op deze manier versterk je zowel de kwetsbare mens, als ook de samenleving als geheel. En dat draagt bij aan onze droom: een menselijke en sterke samenleving waarin we naar ieder mens omkijken. Zie ook www.skanfonds.nl

Als straks de keuken klaar is, kunnen we de dingen die we nu nog noodgedwongen op beperkte schaal doen, verder uitbouwen. Nu passen de inkopen niet in de koelkast, zijn het fornuis en de oven te klein voor grote pannen en hoeveelheden en komt het gezinsleven in het gedrang. We willen onze woonkamer/keuken als uitvalsbasis gebruiken voor activiteiten in de buurt. We beginnen dan met een brunch, hapjes of een goede maaltijd. Als iedereen dan lekker zit te eten, kunnen we op een informele manier ideeën uitwisselen en plannen maken. We denken ook aan voetbal kijken met een patatje en frikandel halal erbij. Wekelijks samen eten, waarbij buren welkom zijn om aan te schuiven. De waardering voor lekker eten is iets wat mensen uit alle culturen gemeen hebben. En samen eten is ook veel gezelliger dan alleen. Eten is het bind- en smeermiddel van de Millinxbuurt!

Kaal en leeg: de ruimte zoals die nu is. In het midden komt binnenkort, dankzij het Skanfonds, een mooie keuken!

IMG_20150303_152911760    IMG_20150303_152802464

En nog even ter herinnering: zo zag het er uit toen we het pand kochten:

DSC00522   DSC00527

Deel deze Post

Gerelateerde Blogs