Boerenkool voor nummer 42

We zullen maar met de deur in huis vallen: 21 december gaan we naar de notaris en krijgen we de sleutel van Millinxstraat 42! De gemeente heeft voor ons de huisnummers Millinxstraat 42A, 42B, 44A en 44 B samengevoegd tot één huis met nummer 42. En dat niet alleen. Rotterdam heeft een zeer streng beleid tegen huisjesmelkers. Veel mensen op een adres is een van de symptomen daarvan. Om nu te voorkomen dat er om de haverklap een interventieteam op de stoep staat als we straks met z’n tienen in het Samenhuis wonen, krijgt Millinxstraat 42 een aantekening in de Gemeentelijke Basis Administratie dat we een goedaardige woongroep zijn. Of zoiets.

De krottenkoning

Waarschijnlijk stond er vroeger een andere aantekening bij dit adres. Het pand was namelijk eigendom van Cees Engel, bijgenaamd ‘de krottenkoning’. Een van de meest roemruchte huisjesmelkers van Rotterdam. In een documentaire van Tegenlicht uit 2004 zie je hem in ons toekomstige Samenhuis een stalen deur inspecteren, die de gemeente daar had geplaatst omdat de huurders in drugs handelden.

Boerenkoolbestemming

Eén huisnummer is ook erg praktisch om ons te vinden, voor het geval er weer een zak verse boerenkool doorgegeven wordt. Vorige week hebben we heerlijke boerenkool gegeten. Gekregen van een Turkse buurvrouw, die het gekregen had van een Chinese buurvrouw, die het weer gekregen had van… uit een volkstuintje, denk ik. Niemand wist wat het was en hoe je het moest klaarmaken. Met een zucht van opluchting werd het bij ons achtergelaten. Nou, dat mag straks naar nummer 42 hoor!

Afscheid en welkom

Wie straks niet mee gaan eten van die doorgeef-boerenkool, zijn Timo en Monica. Zij gaan ons namelijk verlaten… Ze hebben wel een erg leuke reden bedacht: trouwen! Dat verdelen ze wel over twee bruiloften, want ze hebben niet elkaar uitverkoren. Timo heeft Erika ten huwelijk gevraagd en Monica heeft het huwelijksaanzoek van Bart aangenomen. Timo en Erika hopen te trouwen op 19 mei 2012 en gaan dan in Utrecht wonen, in de woongroep waar Erika nu al woont. Bart en Monica hebben nog geen datum vastgelegd, maar zijn al wel op zoek naar een huis in Rotterdam.

We hebben een nieuwe toekomstige bewoonster gevonden, die zelfs bereid is om daar het ritueel van voetwassing, teenring en natte-verfhand-tekening voor te ondergaan: Amber! In januari willen we een welkomstfeestje vieren voor haar, wat ook het afscheidsfeestje voor Timo zal zijn, want die gaat binnenkort Rotterdam al verlaten.

Jeukende handen

Tot slot voor alle mensen wiens handen – net als die van ons – al weken jeuken om te klussen: Eind november hebben we de bouwvergunning gekregen, dus als we op 21 december de sleutel krijgen, kunnen we meteen beginnen! Kijk op www.ikwilhelpen.nl voor de planning en meld je aan. Op nummer 42 moet je zijn en wie weet, schaft de pot die dag boerenkool.

Deel deze Post

Gerelateerde Blogs