Het Samenhuis: een prachtig project en mooie verhalen. Maar het ging niet vanzelf, soms zelfs verre van. We delen graag onze ervaringen zodat anderen kunnen leren en ons kunnen helpen.

One Response

  1. Hey Han&de rest
    Erg mooi om te zien hoe jullie heel eenvoudig in je dagelijks leven van betekenis zijn voor je medemens. Ik heb wel eens een documentaire gezien van shane claiborne en ‘the simple way’ volgens mij is wat jullie doen precies hetzelfde, klopt dat?
    Vaak blijft het “van betekenis zijn” in kerken bij zending verweg of losse acties waar geen relaties uit ontstaan. Door zo samen het leven te leven, heb je een veel meer duurzame vorm van hulp omdat je echt samen het leven leeft.
    Ik zou het leuk vinden om contact te hebben met jullie, want wij hebben sinds kort het http://www.westland-netwerk.nl opgericht. Een netwerk kerk voor westlandse jongeren van nu 6 huisgroepen, en af en toe komen we met z’n allen bijelkaar. Wij vinden het ook heel belangrijk om in de directe omgeving van betekenis te zijn en daarom hebben we http://www.gekwestland.nl opgericht. Uit gekwestland ontstaan veel mooie contacten en relaties, we hebben het heel hip gemaakt zodat veel niet christelijke jongeren meedoen aan de acties en zo ook in contact komen met christelijke jongeren en mensen die ze normaal nooit zouden ontmoeten. Het nadeel vind ik wel dat het losse acties zijn en dat het niet structureel is. Het is mijn verlangen om in de toekomst een multifunctioneel gebouw te hebben waar we kunnen samenkomen, maar waar ook een weggeefwinkel is, jeugdhonk, waar ook mensen wonen, en jongeren in moeilijkheden opgevangen kunnen worden. Misschien kunnen we een keer langskomen om elkaar te ontmoeten en elkaar te inspireren?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *