Samenhuis Ernaast is…

..een woongroep van 7 volwassenen en 3 kinderen (april 2018) in de Rotterdamse Millinxbuurt. Met soms gasten die in ons gastenverblijf slapen voor kortere of langere tijd, en een eigenwijze oude witte kater. Om je een idee te geven, dit zijn wij:

Op de 3e verdieping wonen Tomas, Sophie en Timea van Rijsse. Sophie is 28 jaar en heeft partime een eigen bedrijf als Grafisch vormgever. In de tijd ernaast spreekt ze het liefst af met buurvrouwen die ook kinderen hebben, leuk voor de kids en voor de moeders. Tomas is 2 jaartjes ouder en heeft zijn eigen bedrijf Pionect opgezet met zijn zwager. Beide zijn er al sinds het allereerste begin bij en intussen is Timea (3 jaar) erbij gekomen. In oktober verwacht Timea een broertje of zusje.

Een verdieping lager woont de jongste telg, Yari, samen met zijn moeder Megin en zus Neni. Megin Sacré (29) werkt als verpleegkundige maatschappij en gezondheid bij team infectieziekten & centrum seksueel geweld bij de GGD Rotterdam. Naast haar werk en haar drukke gezinsleven zet ze zich graag in voor Mama’s Garden. Daar zou ze toch het liefst haar baan van maken.

 

De eerste verdieping is verdeeld over drie personen die elk hun eigen kamer hebben: Pieter Visser, Amber de Rooij en binnenkort Menno. Pieter is met z’n 40 jaar nét niet de oudste van het huis en als muziekleraar en musicalschrijver veel bezig met kinderen. Dit geldt ook voor Amber (31 jaar), die binnenkort maar één dag als gastouder aan de slag gaat bij vrienden. Hierdoor kan ze veel tijd doorbrengen in de wijk en intussen onverstoord klussen aan de uitbreiding van haar huis, want over een paar maanden zal ze trouwen met Menno (39), die zich ook aan zal sluiten bij het Samenhuis. Als mensen-mens is hij werkzaam als BSO-meester en daarnaast als nachtwaker bij een zorginstelling. Menno heeft drie kinderen, dus om het weekend zal het extra gezellig worden in het Samenhuis. 

Dennis

 

Naast onze gemeenschappelijke voorzieningen op de begane grond zijn er ook de kamers van Dennis Bouwen. Met zijn 42 jaar is hij de oudste van de groep, maar toch zou je vermoeden dat hij een stuk jonger is door zijn enthousiasme en energie. Wat erg goed te pas komt bij zijn werk bij de gemeente en GGZ, waar hij zich verbindt aan volwassen in geestelijke nood.

5 Responses

  1. Leonie, jij zou een boek moeten gaan schrijven… zoals je de mensen vangt met je woorden. echt heel mooi! Ik zou je grootste fan woorden…

    Liefs,
    de masseuse, cisz

  2. Leonie, Ik ben het er helemaal mee eens dat je een onwijs goeie schrijfster bent. Mijn vriendin zegt het net ook al. Wanneer komt het boek????liefs Adeleida

    1. Lieve mensen, het oogt allemaal heel ontspannen en gezellig. Ga door met je plannen en zorg voor een ontspannen omgeving. Dat heeft ieder nodig in een wereld die veel te veel aanbiedt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *